Rob Compaijen, Iris Murdoch over verbeelding.
De Britse filosoof en schrijver Iris Murdoch (1919-1999) heeft een originele kijk op menselijke verbeeldingskracht. Door te verbeelden, betoogt ze, krijgen we zicht op de wereld zoals die is. Wat betekent dat? Ze maakt onderscheid tussen verbeelding en fantasie, maar hoe verschillen die precies van elkaar? Waarom is verbeelding van wezenlijk belang, terwijl fantasie het grootste gevaar vormt voor een menswaardig leven? Op deze avond verken Rob Compaijen deze vragen aan de hand van het filosofische werk van Murdoch en gaan we er met elkaar over in gesprek.
Rob Compaijen (1986) is als filosoof verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder andere op het existentialisme, emoties, aandacht, en onthechting in de ethiek. Hij verzorgt regelmatig publiekslezingen over uiteenlopende onderwerpen. In 2018 zag zijn Kierkegaard, MacIntyre, Williams, and the Internal Point of View het licht. Dit voorjaar verschijnt zijn Afgunst, een filosofie van een pijnlijke emotie.
Aanvang : 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur.
Tickets: verkrijgbaar aan de deur voor € 12,50. Als je ze echter van tevoren aanschaft, betaal je slechts € 10.00. Incl. consumptie.